anders wonen met een duurzaam karakter

anders wonen met een duurzaam karakter

 In ons dagelijks leven proberen we op vele fronten (eten, bewegen, kleden, aanschaf van spullen) milieubewust en natuurlijk te handelen. Het ‘wonen’ is daarbij op dit moment nog een lastige component, in een mooie maar slecht geïsoleerde jaren 30 woning. Die valt met een geschikt budget ook wel duurzaam te maken, maar wij willen naast duurzaam ook ‘anders’ wonen en leven. Minder individueel, meer delen met en leren van elkaar. En meer buiten, in een groene omgeving en (moes)tuinieren. Het project De Woongaard is daarom een goede match!

In 2017 werden we lid van De Woongaard (toen nog ‘Woon- Werkgemeenschap Walcheren’ ). Ongeveer een jaar later stapten we uit het project, onder andere omdat we nog niet konden wennen aan het idee om in Serooskerke te gaan wonen. Serooskerke is een mooi dorp, maar de afstand tot de stad en al haar faciliteiten, en met kinderen die over een aantal jaar naar de middelbare school gaan en moeten gaan fietsen vanuit Serooskerke, sprak ons minder aan. Nu wonend aan de rand van het centrum van Vlissingen zijn we wat dat betreft erg verwend. 

Sindsdien hebben we altijd nog wel met een schuin oog naar de voortgang van het project gekeken. De idealen en waarden van het project passen gewoon erg goed bij ons.

En de fijne mensen die we na een jaar intensief vergaderen en anderszins ontmoeten zo goed hebben leren kennen waren ook niet uit ons hart verdwenen. 

Nu, weer ongeveer een jaar later en wijzer, weten we dat we zo’n mooi en uniek woonproject op ons geliefde Walcheren niet kunnen laten schieten. We zijn weer lid geworden en gaan meewerken om dit project te realiseren. Het stuk fietsen voor de kinderen naar de middelbare school in Middelburg (waarschijnlijk) is eigenlijk alleen maar goed voor ze na het vele zitten op school en de vele beeldschermactiviteiten van tegenwoordig. 😉 En daarna in de moestuin lekker wat fruit plukken net als in de moestuin van opa, waar onze dochter laatst spontaan zei: “ ik voel me hier zo gelukkig!” Dat gevoel kan ze in De Woongaard in het 10-voudige krijgen met zo’n grote eetbare tuin waar we in gaan wonen, met vriendjes en vriendinnetjes om te spelen (of hangen als ze puber zijn).

Over ongeveer 1 jaar is het dan zover, dan zullen we er echt wonen en ervaren hoe het is! Voor nu is het plannen maken, details uitwerken en hard werken om te realiseren. Maar dat is het waard!

Groene groetjes van Familie Filius