De woningen

Verschillende types

Bij alle woningen is er ruimte voor individuele invulling in samenspraak met onze architecten van Archi3o. Het casco van het huis inclusief deur en raamopeningen staat vast en dat wordt collectief gebouwd. Zelfwerkzaamheid in afwerking behoort tot de mogelijkheden.

Type A huizen zijn lager dan het type B en hebben een halve bovenverdieping. Type B huizen zijn de gezinswoningen met een volwaardige bovenverdieping, waar optioneel een zoldervliering is te realiseren Alle hoekwoningen hebben een berging van 5 M2 aan huis. De tussenwoningen hebben een berging elders op het terrein.

Prijzen

Anders dan in geval van ‘normale’ projectontwikkeling ontwikkelen de leden van De Woongaard zelf dit project, als CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Wij bouwen de huizen dus in eigen beheer én voor eigen risico.
*De indicatieve prijzen die hieronder zijn vermeld zijn dan ook geen verkoopprijzen. Deze zijn slechts de uitkomst van berekeningen op basis van de huidige begroting. De uiteindelijke benodigde bedragen kunnen hiervan afwijken!

Energieneutraal & gezond binnenklimaat

Het huis is energieneutraal. Zo liggen er op de zuidzijde van het dak zonnepanelen en -collectoren en op de noordzijde en uitbouw een sedumdak. Ook is er in het ontwerp veel rekening gehouden met de realisatie van een gezond binnenklimaat. De woning beschikt dan ook over een zomernacht-ventilatieluik; in een hete zomer kan het gehele luchtvolume van de woning in korte tijd een aantal keren ververst worden met koele lucht, zonder lawaai als van een airco.

Achter het huis is de keuze mogelijk om een pergola, veranda of serre aan te bouwen. Voor een serre moet er wel een fundering komen.

A-tussenwoning

Niet meer beschikbaar

Deze woning wordt gebouwd als tussenwoning van 87m2. Het casco van het huis staat vast en wordt collectief gebouwd. Zelfwerkzaamheid in detailafwerking behoort tot de mogelijkheden.

Vanuit de hal met toilet kom je in de hoge woonkamer. De open keuken is in het ontwerp ingetekend, maar hierin zijn zeker aanpassingen mogelijk.

Onder de trap bevindt zich een warmtepomp en een buffervat voor de verwarming van het water voor onder andere de vloerverwarming.

Op de verdieping bevinden zich de slaapkamer en badkamer. Daarbij is op de vide de mogelijkheid om een werkplek te situeren.

Een externe berging van 5m2 is inbegrepen.

B-tussenwoning

Niet meer beschikbaar

Deze tussenwoning is ideaal voor gezinnen en met name starters, want in dit broertje van de B-hoekwoning is heel wat te realiseren

Deze woningen worden gebouwd als tussenwoning van 108m2. Het casco van het huis, inclusief deur- en raamopeningen, staat vast en wordt collectief gebouwd. Zelfwerkzaamheid in de afwerking behoort tot de mogelijkheden, waarmee kosten bespaard kunnen worden. Ruimte voor individuele invulling van de binnenzijde van de woning gaat in samenspraak met onze architecten van Archi3o.

B-hoekwoning

Niet meer beschikbaar

Deze woningen worden gebouwd als hoekwoning van 140m2. Het casco van het huis, inclusief deur- en raamopeningen, staat vast en wordt collectief gebouwd. Zelfwerkzaamheid in de afwerking behoort tot de mogelijkheden, waarmee kosten bespaard kunnen worden. Ruimte voor individuele invulling van de binnenzijde van de woning gaat in samenspraak met onze architecten van Archi3o.

A-hoekwoning

Niet meer beschikbaar

De A hoekwoningen zijn de meest flexibele woningen van allemaal, ze zijn zowel geschikt voor gezinnen als voor een 1 à 2 persoons huishouden. Deze woningen hebben een halve bovenverdieping.

De Woongaard wordt mede mogelijk gemaakt door