Natuurspeelplaats bij De Woongaard

natuurspeeltuin

Natuurspeelplaats bij De Woongaard

Lekker rennen en klimmen, met een tak in de modder roeren. De natuur beleven en spelen, het komt bij De Woongaard samen. We leggen op het terrein een natuurlijke speelplaats aan waar verschillende leeftijden plezier aan kunnen beleven. Een plek waar kinderen vrij kunnen spelen, zonder bemoeienis. Lekker zelf prutsen en knoeien, klimmen en hutten bouwen. Vrij spelen in de natuur is leerzaam, gezond en vooral heel leuk. 

Waarom een natuurspeelplek en geen gewone speeltuin? 

Spelen in de natuur komt dichterbij de beleving van kinderen dan traditionele speeltuinen met speeltoestellen. Juist de afwezigheid van de standaard speeltoestellen helpt de fantasie van het kind te prikkelen. Natuurspeelplekken stimuleren kinderen zowel motorisch als sociaal, vooral omdat er geen ‘juiste’ manier is om de ruimte te gebruiken. 

Speeltuin Wilgenlaan Delft. Foto door Indebuurt Delft

Hoe ziet dat er uit?

De natuur heeft namelijk genoeg te bieden. Met stenen, omgevallen bomen, een droge bedding of een wadi kan je heel wat maken. Maar ook natuurlijke speelhuisjes van wilgen en ander natuurlijk materiaal, of een ‘mud kitchen’ bij een zandplaats zijn opties. Op een natuurspeelplek kan je het hele jaar rond de natuur beleven. Kinderen geven de plek zelf ook vorm. Hoeveel water kan ik hierheen laten lopen? Wat gebeurt er als we die steen verleggen? Kan je op de bovenste tak klimmen? 

Speeltuin Oerrr Tiengemeenten. Foto door Oerrr Natuurmonumenten