Stand van Zaken

Locatie

De locatie waar wij ons zo goed als zeker gaan vestigen is een perenboomgaard aan de Vrouwenpolderse weg te Serooskerke. Het oppervlak van dit perceel is 1,4 hect. en de gemeente Veere wil het graag aan ons verkopen. Wij zijn met de gemeente in onderhandeling en hopen nog dit jaar het koopcontract te kunnen tekenen,

CPO Project

Het bouwen van een kleine woonwijk met 20 – 25 woningen en een gemeenschappelijk gebouw is normaal gesproken het werk van een project ontwikkelaar. In dit geval zijn wij zelf de projectontwikkelaar. Ons project is een CPO project. (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) De realisatie hiervan is een grote klus die van ieder lid vele uren inzet vraagt. Expertise over velerlei gebied is nodig. Wij laten ons hierbij begeleiden en adviseren door een gespecialiseerd CPO begeleider.

34502288_2072022166205866_5893418372539875328_n
onderhoud-sedumdak 2

De Woningen

Deelnemen aan een CPO project houdt enerzijds in dat er veel zelfwerkzaamheid verricht moet worden. Anderzijds heb je veel inspraak in hoe jouw woning en de indeling van het totale terrein eruit gaat zien. Op dit moment zijn we nog in de onderzoekende fase. Graag zouden we houtskeletbouw woningen neer willen zetten die variëren in grootte en waarbij rekening gehouden kan worden met individuele woonwensen.

De Groep

Inmiddels hebben 10 deelnemers hier ja tegen gezegd. Alleenstaanden, 2 persoons huishoudens, gezinnen. Zij hebben allen een Project Deelname Overeenkomst (PDO) getekend. Dit houdt in dat zij zich financieel en qua uren inzet verbinden met het project. Een enthousiaste groep mensen die thans de harde kern van het project vormt.

banner-wie-zijn-wij
09-45683-0209120024-lutte1152

Zelfwerkzaamheid

Het tekenen van de PDO betekent dat ieder lid, naar vermogen en beschikbare tijd, zich een aantal uren per week inzet voor de realisatie van het project. Vergaderingen voorbereiden, vergaderen, verslagen maken, overleggen met diverse instanties, administratie, enz enz.
Uitgangspunt hierbij is: doe wat je leuk vindt om te doen, wat je goed kan of juist wat je graag leren wil.
We werken in 5 teams: team financiën, team PR, team gemeente/bouw, team groene ruimte, team sociaal. Ieder lid maakt deel uit van 1 van deze teams. Daarnaast is er een bestuur dat samen met CPO begeleider de projectplanning in de gaten houdt en alles coördineert. De projectplanning is opgedeeld in 3 fasen. Momenteel zitten wij nog in de initiatief haalbaarheidsfase. Eind 2020 hopen
we het hele project gerealiseerd te hebben.

Financieel

Het tekenen van de PDO betekent ook dat we vanaf nu kosten maken voor CPO begeleiding, architect, wijzigen bestemmingsplan etc. Middels een liquiditeitsbegroting houden we zicht op deze kosten en weten we wat het hele project gaat kosten en ook wat de richtprijzen van de woningen zijn.

V.O.N. prijzen variëren van € 225.000 tot € 350.000 (grond – eigen woning – gemeenschappelijk gebouw en overige voorzieningen)