Veel gestelde vragen

Hoe gaan de woningen in De Woongaard eruitzien?

Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan het voorontwerp van de woningen, het gemeenschappelijk gebouw en de inrichting van het terrein. Zodra deze tekeningen definitief zijn zullen wij ze openbaar maken op o.a. deze site.
Wij richten ons op het ontwerpen van woningen voor verschillende doelgroepen en met verschillende budgetten: gezinnen, alleenstaanden, stellen. De grootte van de woningen zal dus variëren.
Een vooruitblik op hoe wij straks willen wonen tonen we in ons beeldkwaliteitplan. Dit document is nog in ontwikkeling. Zodra het klaar is leest u het hier.

Wat is de prijs van de woningen?

De exacte prijzen worden bekend nadat de ontwerpfase is afgerond. We hebben al wel richtprijzen waarop de ontwerpen afgestemd zullen worden. Deze V.O.N. prijzen variëren van € 225.000 tot € 350.000 (grond – eigen woning – gemeenschappelijk gebouw en overige voorzieningen).

Hoeveel woningen komen er?

We gaan tussen de 20 en 25 woningen bouwen. Het exacte aantal hangt af van onderhandelingen met de gemeente.

Heb ik wel privacy?

Voldoende privacy is voor ieder lid een voorwaarde om mee te kunnen doen binnen dit project.
We hebben ieder een eigen privé woning. Privé is in De Woongaard net zo privé als in de woningen waar we nu nog in wonen. Daarnaast delen we voorzieningen. De plaats om elkaar te ontmoeten is de tuin, het gemeenschappelijk gebouw en de andere gedeelde voorzieningen.

Komen er ook huurwoningen?

Nee. De Woongaard is een kopersvereniging. Graag hadden wij ook huurwoningen gebouwd. Het is ons echter niet gelukt dit te realiseren.

Wanneer wordt De Woongaard opgeleverd?

Als alles volgens planning verloopt, hopen we in 2020 te kunnen starten met bouwen. Hierbij zijn we afhankelijk van de partijen waarmee we samenwerken. In de loop van het project zal de exacte datum steeds duidelijker worden. In onze projectplanning werken we op dit moment nog in de initiatief haalbaarheidsfase. (zie ook: stand van zaken)

Van wie is de bouwgrond nu?

Van de Gemeente Veere. We zijn nog in onderhandeling over de koopovereenkomst en hopen deze zo spoedig mogelijk te tekenen. Zodra wij gaan bouwen (of zodra deze getekend is?) wordt het kavel van De Woongaard.

Wat moet er nog gebeuren voordat jullie kunnen gaan bouwen?

Op het kavel rust nu nog een agrarische bestemming. Om te kunnen bouwen moet deze gewijzigd worden. Bureau ADVIRO stelt een nieuw bestemmingsplan op voor de plannen van De Woongaard. Dit traject is in oktober 2018 gestart en duurt dus nog geruime tijd.

Op het kavel rust nu nog een agrarische bestemming. Om te kunnen bouwen moet deze gewijzigd worden. Bureau ADVIRO stelt een nieuw bestemmingsplan op voor de plannen van De Woongaard. Dit traject is in oktober 2018 gestart en duurt dus nog geruime tijd.

Kan ik in De Woongaard mijn eigen kavel bouwen?

Nee, De Woongaard is een CPO project. (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) We ontwerpen samen één plan waarin alle woningen zijn opgenomen. Er is daarbij ruimte om je huis op bepaalde punten aan te passen aan je eigen woonwensen.

Moet ik lid zijn om een huis in De Woongaard te kunnen kopen?

Ja, we bouwen De Woongaard als collectief. Dat betekent dat je lid moet zijn en moet bijdragen aan het uitwerken van de plannen om in De Woongaard te kunnen wonen. Het is dus niet mogelijk om als niet-lid een huis te kopen.

Hoe duurzaam wordt De Woongaard precies?

Een uitgebreide beschrijving van onze duurzaamheidambities vind je in het beeldkwaliteitplan. (dit zou moeten aansluiten bij wat we over duurzaamheidsambities maken voor het beeldkwaliteitplan – moet nog ontwikkeld worden).