“Samen tuinieren is beter dan Alleen”

“Samen tuinieren is beter dan Alleen”

Wie gaat er straks in De Woongaard wonen? Maak in deze reeks portretjes vast kennis met je toekomstige buren. We trappen deze rubriek af met Tamara (40), één van de gezichten van de informatiebijeenkomsten en webinars.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben operatieassistente, yogadocent en bezig met mijn eindopdracht om de opleiding tot  ayurvedisch therapeut af te ronden.

Hoe ziet je gezin er uit?

Lennart en ik hebben twee kinderen, Seppe en Fenna en een konijn genaamd Sjakie.

Hoe is de woongaard op je pad gekomen?

We hoorden er van via bekenden en zijn het project een poosje gaan volgen. We werden steeds enthousiaster en hebben toen de stap genomen om lid te worden!

De levensstijl van mensen die in een blue zone wonen, dat is iets wat ik graag voor ogen houd.

Waarom wil je graag in de woongaard komen wonen? 

Om echt te wonen in een ecologische, groene omgeving, in een huis met een gezond binnenklimaat, waar goed nabuurschap belangrijk gevonden wordt en waar we spullen en kennis met elkaar delen. Het lijkt ons fijn om af en toe samen te eten of te koken. En natuurlijk om samen in de prachtige tuin te werken. Uiteraard wil ik me hier graag voor inzetten om dit alles waar te maken. 

Wat zijn volgens jou belangrijke waarden voor de groep mensen die in de woongaard gaan wonen?

Het is belangrijk om elkaar op waarde te schatten, te zien dat iedereen op zijn of haar manier kan bijdragen. En elkaar de ruimte geven om te kunnen ontwikkelen. 

Hoe past jouw levensstijl bij die van De Woongaard?

De levensstijl van mensen die in een blue zone wonen, dat is iets wat ik graag voor ogen houd. Mensen in een blue zone leven lang en gezond, vaak door gezamenlijk op te trekken en bewust met voedsel bezig te zijn. Dit is iets wat past bij De Woongaard lijkt me. Ik vind het bijvoorbeeld ook fijn om met anderen in de tuin te werken of te klussen, dat is prettiger dan alleen. 

Wat zou je zelf graag bijdragen?

Ik help graag anderen om gezond te kunnen blijven. Zo geef ik al yogalessen en ayurvedisch advies, wie  weet komt dat voor de Woongaard ook van pas. Verder vertel ik graag over ons project, het is namelijk echt een goed voorbeeld voor het nieuwe wonen van de toekomst. Deze manier van wonen is duurzaam voor mens, dier en de aarde.